Θες να γίνεις μέρος της παρέας μας; Σε περιμένουμε μετά χαράς!

Στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. αξιοποιούμε τα ταλέντα και την κλίση των εθελοντών-μελών μας, προσανατολίζοντας τους να ασχοληθούν με κάποια δουλειά του συλλόγου που τους αρέσει! Έτσι, γινόμαστε καλύτεροι και ταυτόχρονα αντλούμε χαρά και ηθική ικανοποίηση από το έργο μας!

Η Συντροφιά μας η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. καταφέρνει εδώ και χρόνια να προσφέρει σταθερά υπηρεσίες ενημέρωσης, στήριξης και ενδυνάμωσης των ατόμων με ρευματικά νοσήματα και των οικογενειών τους.

Στόχο για τη χρονιά που ξεκινάει αποτελεί μεταξύ άλλων η σταθερή παρουσία ενός δικτύου, εντός του οποίου η πληροφορία θα μπορεί να κυκλοφορήσει αλλά και τα πρόσωπα να συναντηθούν.

Ένα δίκτυο χάρη στο οποίο θα μπορούμε να παρέχουμε ακόμη καλύτερη πληροφόρηση, να φτάσουμε πιο κοντά σε όσους τώρα δοκιμάζονται, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Προσπαθώντας αυτές οι υπηρεσίες να παρέχονται χωρίς αντίτιμο και η συνδρομή των μελών μας να παραμένει συμβολική στοχεύουμε φέτος να αναπτύξουμε ένα δίκτυο εθελοντών που θα μπορούν να συνδράμουν και να εξελίσσουν το έργο της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ο καθένας ανάλογα με τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τους περιορισμούς που έχει στην καθημερινότητα του.

Ξεκινώντας λοιπόν, από τα μέλη μας αλλά κοιτώντας προς όλους εσάς, αναζητούμε εθελοντές που θα ενισχύσουν το έργο μας και θα το διανθίσουν με τις ιδέες και τη φαντασία τους. Αναζητούμε ειδικά φοιτητές και απόφοιτους ανθρωπιστικών και ιατρικών σπουδών αλλά και φοιτητές και επαγγελματίες διοικητικών και οικονομικών πανεπιστημίων, καλλιτέχνες αλλά και παιδαγωγούς, τεχνίτες και ό,τι άλλο φαντάζεστε.

Όλοι όσοι σκέφτεστε τρόπους συμμετοχής σας στην προσπάθεια μας αυτή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 8237302 ή και ηλεκτρονικά στο info@arthritis.org.gr

Σχηματικά οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι εθελοντές είναι:

  • επικοινωνία με τα μέλη – ενημέρωση
  • γραμματειακή υποστήριξη, φροντίδα του χώρου, εξωτερικές εργασίες
  • οργάνωση και υλοποίηση δράσεων, εργαστηρίων, ημερίδων (σχεδιασμός, συντονισμός, προώθηση)
  • χρηματοδότηση (αναζήτηση, επικοινωνία)
  • εκπροσώπηση της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. στα διεθνή δίκτυα
  • ζητήματα δικαιωμάτων, παροχών αμεα (ενημέρωση)
  • στήριξη των μελών (κατ’ οίκον επισκέψεις, παροχή βοήθειας)
  • μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ιστοσελίδα.

Οι εθελοντές της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. συμμετέχουν στην ομάδα εθελοντών που συναντιέται μια φορά το μήνα σε σταθερή μέρα και ώρα και συντονίζεται από την Nικολέττα Κουσουρή, ψυχολόγο της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.. Σε περίπτωση αδυναμίας φροντίζουμε να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα μας. Οι συναντήσεις αυτές είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς μας δίνουν την δυνατότητα να συντονιζόμαστε, να ελέγχουμε το έργο μας, να σκεφτόμαστε πάνω σε αυτά που κάναμε και να προχωράμε. Η αξία τους δεν έγκειται μόνο στην αποτελεσματικότητα που προσδίδουν στις δράσεις μας αλλά και (κυρίως ) στο ότι μας μαθαίνουν να λειτουργούμε ομαδικά!