Νέα & Άρθρα

11η συνάντηση της 2ης Ομάδας Αυτοδιαχείρισης

11η συνάντηση της 2ης Ομάδας Αυτοδιαχείρισης

“Άλλες μέθοδοι προσέγγισης και διαχείρισης της πάθησης”

11η συνάντηση της 2ης Ομάδας Αυτοδιαχείρισης

 

11η συνάντηση της 2ης Ομάδας ΑυτοδιαχείρισηςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 11η συνάντηση της 2ης ομάδας αυτοδιαχείρισης της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (EΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με θέμα “Άλλες μέθοδοι προσέγγισης και διαχείρισης της πάθησης”. Συντονίστρια της συνάντησης αυτής ήταν η αγαπημένη μας Χρυστάλλα Καραϊσαρίδου Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της EΛ.Ε.ΑΝ.Α. Τα μέλη της ομάδας μίλησαν ατομικά και κατέθεσαν την εμπειρία τους  με εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο καθένας. Περιέγραψαν τις μεθόδους, τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τα αποτελέσματα, τα οφέλη η μη που θεώρησε ο καθένας ότι αποκόμισε.

Περιγράφηκαν πολλά ήδη εναλλακτικής θεραπείας: Βελονισμός, ιάματα του μπαχ, βιοσυντονισμός, μέθοδος σίλβα, ενεργειακές θεραπείες, αγιουβέρδα, κινεζική ιατρική, βοτανοθεραπεία, ομοιοπαθητική, reiki, Τζορέι, πνευματικοί δρόμοι, γιόγκα, εναλλακτικοί γιατροί, μασάζ, σιάτσου, προσευχή, μάντρας, διαλογισμός,η θεραπεία μέσω διατροφής (ο αποκλεισμός ομάδων τροφίμων από τη διατροφή), η ψυχανάλυση και αρκετά ακόμα. Κάθε μία από αυτές τις θεραπείες λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Όλες όμως έχουν στόχο την ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο ερεθισμός συγκεκριμένων νευρικών κέντρων, μέσω της λειτουργίας των οποίων το σώμα θα αρχίσει να ξεμπλοκάρει από τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και να αποβάλει τις τοξίνες – σωματικές και ψυχικές– που το έχουν καταλάβει, θα το υποβάλει σε μία διαδικασία κάθαρσης και  ανασύστασης.

Η δυνατότητα ελέγχου της σκέψης μας σε θετικές εικόνες και συναισθήματα, τόσο απέναντι στην καθημερινότητα όσο και απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο, φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά τη βιοχημεία του σώματος και να καθορίζει την έκκριση ορμονών. Αυτές με τη σειρά τους σε συνδυασμό με την περιπλοκότητα της ανθρώπινης μηχανής, μπορούν να επιβαρύνουν ή να διευκολύνουν όλες τις λειτουργίες της, προκαλώντας ή αντίστοιχα αποθώντας ακόμα και την ίδια την ασθένεια.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν, όχι τυχαία, “Νους υγιής εν σώματι υγιή”. Ο εγκέφαλος  ,σαν τον τελειότερο υπολογιστή, δίνει τις εντολές για να λειτουργήσει το τελειότερο από όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα, γιατί είναι αυτό που έφτιαξε ο απόλυτος δημιουργός. Εάν ο καθένας καταφέρει να πλησιάσει και να νοιώσει το μεγαλείο της ψυχής και της σκέψης του, ολόκληρη η φύση του θα λειτουργήσει διαφορετικά και σίγουρα προς το καλύτερο!

Η συντονίστριά μας ολοκληρώνει λέγοντας: “Μαζί με τη φαρμακευτική μας αγωγή, ας βρούμε τον τρόπο που στον καθένα μας ταιριάζει για να έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό του, να τον αγαπήσει πραγματικά και μέσα από αυτή την αγάπη να αγαπήσει και όλο τον κόσμο. Τότε θα διαπιστώσει και την αληθινή δύναμη που έχει για να επηρεάσει την πορεία της υγείας του και ζωής του συνολικά”.

Η ομάδα ευχαριστεί θερμά την κα Χρυστάλλα Καραϊσαρίδου για τη συμπαράστασή της σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και όλη τη δουλειά που έκανε προκειμένου αυτό το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί.