Νέα & Άρθρα

2ο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας»: βίντεο

2ο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» στο Άλσος Βεΐκου

Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, διοργάνωσε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 το 2ο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας, Είμαστε Όλοι Νικητές». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα στην Πάτρα από το παράρτημα της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., στην Σύρο από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων “ΙΑΣΙΣ” και στην Ρόδο από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «Θάλεια».

Στην Αθήνα η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε, όπως και την περυσινή χρονιά, στο πανέμορφο Άλσος Βεΐκου. Με συνοδοιπόρο τον Αντιδήμαρχο Γαλατσίου κ. Μάνο Ελευθερίου, οι συμμετέχοντες περπάτησαν διαδρομές ενός ή δύο χιλιομέτρων, ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση και με την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Αντιδημάρχου του Δήμου Γαλατσίου κου Μάνου Ελευθερίου και της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) κας Αθανασίας Παππά. Ακολούθησε ομιλία του Ρευματολόγου, Σύμβουλου της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κου Δημήτρη Κασίμου.

Φέτος το περπάτημα συμπληρώθηκε με επιτυχία από εργαστήρια φυσικοθεραπείας (κ. Γιώργος Βησσαράκης) Υoga (Γυμναστήριο Ethnic), Pilates (κα Χριστίνα Σακαλόγλου), Τάι Τσι Τσουάν (κ. Βασίλης Τσιαντής) και καλλιτεχνικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους για την αφίσα του «περπατήματος» για το 2016 (κα Σεϊτανίδου Θεοδώρα). Έτσι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημασία της ήπιας άσκησης στη βελτίωση της υγείας τους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ευχαριστούμε θερμά κατ αρχήν τον Δήμο Γαλατσίου και ιδιαίτερα την Κοινωνική Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία και συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συντονιστές των ομάδων, τους χορηγούς μας Bristol-Myers Squibb και Genesis, καθώς και τα καταστήματα «Γρηγόρης» για τα παγωμένα νερά και κεράσματα.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που με τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τις δράσεις και την δυναμική του συλλόγου μας.

Όλοι συνεισέφεραν σε μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα ρευματικά νοσήματα και την ένταξη της ήπιας άσκηση στην ζωή μας.