Νέα & Άρθρα

7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης

7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης

Τα δικαιώματα των ασθενών και οι υπηρεσίες ΚΕΠΑ.

7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης

ατόμων με ρευματικά νοσήματα

Την Τετάρτη 10-2 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης ατόμων με ρευματικά νοσήματα της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (EΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με θέμα: Τα δικαιώματα των ασθενών και οι υπηρεσίες ΚΕΠΑ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την καταγραφή των ερωτημάτων από τα μέλη της ομάδας. Ο κ.Ναστας,γενικός γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία-ΕΣΑΜΕΑ, έκανε αρχικά μια αναδρομή σχετικά με τις υπηρεσίες που αφορούν σε ΑΜΕΑ και στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα.

Ο κ. Ναστας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να πάρει κάποιος μέρος στην αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ, αν και ποιος έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση, στους βασικότερους νόμους που θα πρέπει να γνωρίζουμε καθώς και στις κινήσεις που γίνονται με σκοπό να συμπεριληφθούν τα ρευματικά νοσήματα στις παθήσεις,οι οποίες δε θα χρειάζεται να περνούν από επαναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ.

Οι ερωτήσεις διαδέχονταν η μια την άλλη και η συνάντηση μας για άλλη μια φορά απέκτησε διαδραστικό χαρακτήρα. Και επειδή η συζήτηση δυστυχώς δε χώρεσε στα χρονικά πλαίσια της ομάδας,ο κ. Ναστας μας προέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο της ΕΣΑΜΕΑ:2109940837 για όποιες απορίες δεν έχουν απαντηθεί.

7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης

        7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης                                                                                 IMG_20160210_165526    

7η Συνάντηση του Προγράμματος εκπαίδευσης κ αυτοδιαχείρισης  Ακολουθούν οι νόμοι:

Ν.3863.10

Ν.4025.11

Ν.4331.15

 

   Η επόμενη μας συνάντηση 24 Φεβρουαρίου με θέμα Ψυχική Υγεία – Υποστηρικτικό κοινωνικό περιβάλλον