Νέα & Άρθρα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την έρευνα φαρμάκων

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την έρευνα φαρμάκων

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την έρευνα κ ανάπτυξη φαρμάκων

Εupati training course

Patients experts on medicines research and development

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα επιμόρφωσης νοσούντων για την έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων και κλινικών ερευνών ανέπτυξε τις δράσεις του στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Οι συμμετέχοντες έκαναν μια πρώτη συνάντηση και γνωριμία ανταλλάσσοντας απόψεις, καταθέτοντας τις απορίες τους και «σφραγίζοντας» τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα με τον ενθουσιασμό τους. Άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας προκειμένου να αποκτήσουν γνώση ή/και να εμβαθύνουν στα σχετικά θέματα, με απώτερο στόχο την παροχή υποστήριξης και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των συμπολιτών τους στο μέλλον.

Η εκπρόσωπος από την Ελλάδα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (EΛ.Ε.ΑΝ.Α.), κ. Δώρα Παπασταύρου, επελέγη για να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οι ομιλητές στο πλαίσιο του προγράμματος προέρχονται, κυρίως, από τον χώρο της ιατρικής και της φαρμακευτικής επιστήμης, ενώ δεν λείπουν και εκπρόσωποι από την ερευνητική κοινότητα. Συγχρόνως, στην ομάδα του προγράμματος συμμετέχουν εκπαιδευμένοι και πεπειραμένοι νοσούντες που πάσχουν από διαφορετικής φύσεως ασθένειες.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει την παρουσίαση εισηγήσεων, τη διεξαγωγή εργαστηρίων και την πραγματοποίηση προσομοιώσεων κλινικής έρευνας.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται με κονδύλια του προγράμματος πρωτοβουλίας καινοτόμων φαρμάκων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EU) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρειών και Ενώσεων (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations / EFPIA)

Η διάρκεια της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται σε 15 μήνες.

 

 Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την έρευνα φαρμάκων