Νέα & Άρθρα

1η Ημερίδα:Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης

1η Ημερίδα:Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων με προσκεκλημένους άτομα, φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των δικαιωμάτων, της επανένταξης στην αγορά εργασίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα φιλοξένησε στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών την κ. Έλενα Μαράκη, Κοινωνιολόγο, Εργασιακό Σύμβουλο από το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης και Νέες Κοινωνικές Υπηρεσίες και τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, Δικηγόρο, Εμψυχωτή- Ομιλητή με αναπηρία.

Η κ. Μαράκη εισήγαγε τους συμμετέχοντες στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας αναδεικνύοντας την ποικιλία τους και υπογραμμίζοντας την επιμονή που απαιτεί το δύσκολο έργο της αναζήτησης που όμως αποδίδει καρπούς. Από τη μεριά του ο κ. Αυγουλάς ενέπνευσε το ακροατήριο αναπτύσσοντας μέσα και από το προσωπικό παράδειγμα το εφικτό της επαγγελματικής αποκατάστασης όταν υπάρχει αναπηρία.

Θα ακολουθήσουν τρεις ακόμη ημερίδες στους επόμενους μήνες που θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες, να ενημερωθούν για καλές πρακτικές και να γνωρίσουν τους φορείς και τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση τους.

Οι ημερίδες είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν κράτησης θέσης.

Οι κρατήσεις γίνονται στη γραμματεία της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. τηλ. 210 8847268, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, 10π.μ. – 2μ.μ..

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.