Νέα & Άρθρα

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους Ενήλικες

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους Ενήλικες

Εθνικό  Πρόγραμμα  Εμβολιασμών για τους  ΕνήλικεςΕθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους Ενήλικες

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα εμβολιασμών  ενηλίκων, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την 6η Συνεδρία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,τον Ιανουάριο του 2015, με θέμα «Εμβολιασμός των Παιδιών και Εφήβων 2015» και «Εμβολιασμός των Ενηλίκων 2015».

Το  Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών υπέγραψε ο τότε Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έπειτα από μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων της χώρας μας, τα πρόσφατα δεδομένα της εμβολιαστικής κάλυψης παιδιών και εφήβων με τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο εθνικό χρονοδιάγραμμα, αλλά και τις σύγχρονες συστάσεις των διεθνών οργανισμών.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην προστασία και των ενηλίκων με νέα εμβόλια.

Μην ξεχνάμε ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη πρόληψης που πρέπει να απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες έχουν δείξει ότι η υγιής γήρανση διασφαλίζεται εκτός από την υγιεινή διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα και από προληπτικές ενέργειες ,όπως ο εμβολιασμός και οι διαγνωστικοί έλεγχοι.

Γι’ αυτό είναι προφανές ότι χρειάζεται από όλους μας μια αλλαγή νοοτροπίας που να εστιάζει όχι στη θεραπεία αλλά στην πρόληψη.

 

Παρακάτω επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των εμβολίων για τους ενήλικες, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας:

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων