Νέα & Άρθρα

3η γενική συνέλευση του πανευρωπαϊκού πρότζεκτ PRECISESADS

3η γενική συνέλευση του πανευρωπαϊκού πρότζεκτ PRECISESADS

3η γενική συνέλευση του πανευρωπαϊκού πρότζεκτ PRECISESADS

Η 3η γενική συνέλευση του πανευρωπαϊκού πρότζεκτ PRECISESADS λαμβάνει χώρα στο Παρίσι της Γαλλίας.

Οι ομάδες εργασίας της πανευρωπαϊκης κλινικής μελέτης συναντιούνται στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρίας servier. Το πανευρωπαϊκό πρότζεκτ έρευνας με προϋπολογισμό 22,7 εκατομμύρια στηρίζεται απο τη Κομισιόν και από φαρμακευτικές εταιρείες που συμμετέχουν στην έρευνα, τόσο από τον ευρωπαϊκό χώρο, όσο και από τον αμερικανικό.

Το πενταετές αυτό προγράμμα, που ανήκει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του IMI, έχει σαν στόχο την έρευνα για την ανάπτυξη των βιοδεικτών, που θα οδηγήσουν σε στοχευμένες θεραπείες για τους ρευματοπαθείς και σε νέες έρευνες γύρω από τα ρευματομυοσκελετικά νοσήματα.

Αναλύοντας διεξοδικά τα δεδομένα που λαμβάνονται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα και από τις 12 χώρες της Ευρώπης, θα εξαχθούν συμπεράσματα προωθώντας τη σωστή κατανομή και πρόσβαση των νοσούντων στις καινοτόμες θεραπείες.

Τα συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα που εξετάζονται είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το σύνδρομο σιόγκρεν,το σκληρόδερμα, το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο (ΑΦΣ) και η μικτή νόσος του συνδετικού ιστού.

Η αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.,κα Δώρα Παπασταύρου, ως πανευρωπαϊκή εκλεγμένη εκπρόσωπος της EULAR ανήκει στη επιτροπή ηθικής και συμβουλευτικής της κλινικής έρευνας.

Η συμβολή έμπειρων και εκπαιδευμένων εκπροσώπων νοσούντων είναι σημαντική στην πρόοδο της επιστήμης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.