Νέα & Άρθρα

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αυτοδιαχείρισης:Εντυπώσεις-Ευχαριστίες

12 η συνάντηση της 2ης Ομάδας Αυτοδιαχείρισης

12 η συνάντηση της 2ης Ομάδας Αυτοδιαχείρισης

«Ανασκόπηση και αξιολόγηση του προγράμματος αυτοδιαχείρισης»

 

12 η συνάντηση της 2ης Ομάδας ΑυτοδιαχείρισηςΟλοκληρώθηκε η 12η και τελευταία συνάντηση της 2ης ομάδας αυτοδιαχείρισης της

ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α..

Μέσα σε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα, η συντονίστρια της συνάντησης αυτής, η  αγαπητή μας κα Σεϊτανίδου Θεοδώρα (Γενική Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.), έκανε μία σύντομη ανασκόπηση των 12 συναντήσεων της ομάδας και ζήτησε από κάθε μέλος να αναφέρει τα συναισθήματα που βίωσε και τα οφέλη που θεώρησε ότι αποκόμισε από τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για όλους, καθώς φάνηκε πως το πρόγραμμα ωφέλησε σημαντικά όλους τους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα,  όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα βοήθησε να κατανοήσουν τι ακριβώς είναι η ασθένεια που βιώνουν. Οι πληροφορίες που άντλησαν από τους αξιόλογους ομιλητές υπήρξαν καθοριστικές για να συνειδητοποιήσουν την ασθένεια τους, με στόχο να την αντιμετωπίσουν, βρίσκοντας τους τρόπους εκείνους που τους εκφράζουν περισσότερο, για να το πράξουν. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες ομολόγησαν ότι τονώθηκε η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθησή τους και ένιωσαν πιο δυνατοί και ενημερωμένοι, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες περιόδους της ασθένειας, όταν αυτές εμφανιστούν. Παράλληλα, αναγνώρισαν την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος, ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, που νοσούν από ρευματικά νοσήματα. Συμφώνησαν επιπλέον, ότι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση ενός τέτοιου προγράμματος από κάθε άτομο με ρευματικό νόσημα και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά την διάγνωση της νόσου, αφού όπως υποστήριξαν ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να είναι καθοριστικό για την πορεία της.

Μάλιστα, κάποια μέλη εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν ξανά το επόμενο πρόγραμμα για να συμπληρώσουν κάποιες συναντήσεις που είχαν χάσει.

Τέλος, η κα Σεϊτανίδου μοίρασε σε όλους ερωτηματολόγια, που συμπληρώθηκαν αμέσως και αφορούσαν στο πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να αξιολογηθεί από την διοργανώτρια της ομάδας, μέλος της οποίας ήταν και η ίδια.

Η ομάδα νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και τα τρία μέλη της οργανωτικής επιτροπής, κα Καραϊσαρίδου Χρυστάλλα, κα Σεϊτανίδου Θεοδώρα και κα Καραγεώργου Εβίτα για όλη τη δουλειά που έκαναν προκειμένου να γίνει το πρόγραμμα πραγματικότητα, με σκοπό να προσφέρει στην ομάδα όλη την πολύτιμη βοήθεια, που εισέπραξε. Εν κατακλείδι, να τις ευχαριστήσει, τόσο για τη συνεχή παρουσία τους στις συναντήσεις, όσο και για το όμορφο, ζεστό και υποστηρικτικό κλίμα που καλλιέργησαν μέσα στην ομάδα!

 

Και εις άλλα με υγεία…!