Νέα & Άρθρα

Μαθήματα χορού λάτιν με τον κο Λαπιδάκη

Μαθήματα χορού λάτιν με τον κο Λαπιδάκη

Μαθήματα χορού λάτιν με τον κο Λαπιδάκη

Λίγα λόγια για το λάτιν

Οι χοροί λάτιν, όντας από τη φύση τους ερωτικοί, μπορεί να βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των δύο φύλων. Κατά τη διάρκεια του χορού αίρονται όλες οι προκαταλήψεις και βοηθά να αρθούν οι δυσκολίες στη δημιουργία φιλίας, ανάπτυξης εμπιστοσύνης κλπ. Παράλληλα, όμως, μπορεί να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο υγιές ή το ασθενές σώμα.

Ο στόχος είναι να αισθανθούμε πλήρως το σώμα και αναγνωρίσουμε όλο το δυναμικό της κίνησης του, ξεκινώντας από το εσωτερικό του σώματος, δίνοντας προτεραιότητα στο  δικό του ρυθμό, χωρίς να ζοριστούμε  ή να προκαλέσουμε φόρτιση. Για τη φυσιοθεραπεία και ψυχοθεραπεία, ο χορός γίνεται ένα θεραπευτικό εργαλείο που βοηθά στην αποκατάσταση, γιατί έχει στόχο τη βελτίωση των φυσικών ιδιοτήτων.

Ο χορός παρέχει αυτογνωσία μέσω της αφής, γιατί εκτός από την αύξηση της αίσθησης του σώματος, χαλαρώνει τους μύες, ευνοώντας τη φυσική, κινητική, νευρολογική και πνευματική ανάπτυξη. Επίσης, η αφή βοηθά στον  καθορισμό των ορίων του σώματος και της ιδίας εικόνας, με τη διέγερση της κιναισθητικής αντίληψης, που είναι αυτή που ορίζει τον χώρο και τον χρόνο. Με τους λάτιν χορούς, είναι μεγάλη η σωματική επαφή, έτσι, αυτό συμβάλλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της κιναισθητικής αντίληψης.

Έναρξη μαθημάτων

Οι Παρασκευές μας αποκτούν λοιπόν άλλο νόημα!

Μαθαίνουμε να χορεύουμε με τον δάσκαλο Γιώργο Λαπιδάκη.

Κάθε Παρασκευή, ώρα 17:00 – 18:00!

 Το πρώτο μάθημα θα γίνει Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ώρα 

Τα μαθήματα θα γίνονται στο νέο μας χώρο, Σταδίου 51, στον πρώτο όροφο (στάση μετρό Ομόνοια).

Το κόστος ανέρχεται στα 12 ευρώ το άτομο το μήνα!

Σας περιμένουμε!

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία μας! τηλ: 210 8847268