Νέα & Άρθρα

Oλοκληρώθηκε ο 3ος περίπατος σε Θησείο-Μοναστηράκι-Αναφιώτικα

Oλοκληρώθηκε ο 3ος περίπατος σε Θησείο-Μοναστηράκι-Αναφιώτικα

Oλοκληρώθηκε ο 3ος περίπατος σε Θησείο-Μοναστηράκι-Αναφιώτικα

Η πλειονότητα των ασθενών με αρθροπάθειες αποφεύγουν την άσκηση, φοβούμενοι μήπως επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και επιταχύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Αποτελέσματα μελετών, όμως, δείχνουν ότι η άσκηση δεν προκαλεί φθορές στις αρθρώσεις και υποστηρίζουν τη χρήση της ως θεραπευτικό μέσο παρέμβασης, σε καθε στάδιο της νόσου.

Αντίθετα, τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας συνοδεύονται από μια σειρά προβλημάτων υγείας και χαμηλή ποιοτητα ζωής! Η άσκηση βοηθά και στη διατήρηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των ασθενών με αρθρίτιδα.

Σημαντικά οφέλη παρατηρούνται και στην κοινωνική ζωή των ασθενών μετά απο συμμετοχή σε πρόγραμμα άσκησης, καθώς οι ασθενείς αυτοί αναπτύσσουν το αίσθημα της συλλογικότητας και του ανήκειν!

Οι ασθενείς με αρθροπάθειες συχνά πάσχουν απο κατάθλιψη και νιώθουν απομονωμένοι από το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο η ικανοποίηση που αντλούν από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα άσκησης, βελτιώνει την ψυχολογική τους κατάσταση και βοηθάει στην τήρηση των στόχων άσκησης, που έχουν θέσει!

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. προσπαθεί να βάλει το περπάτημα στη ζωής σας, στην ζωή μας!

Την Κυριακή-24/4- λοιπόν,απολαύσαμε ακόμα ένα περίπατο στην πανέμορφη Πλάκα και ήπιαμε το καφεδάκι μας κουβεντιάζοντας και χαμογελώντας στην ζωή!

Σύντομα θα ανακοινώσουμε τον επόμενο περίπατο μας που τείνει να γινει θεσμός μιας και η παρέα μας, σιγά σιγά μεγαλώνει!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.