Νέα & Άρθρα

Ομάδες Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Οι Ομάδες Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.  ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για άλλη μία χρονιά. Φέτος, θα λειτουργήσει ομάδα και τις απογευματινές ώρες, ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι.

Ο στόχος της κάθε ομάδας είναι η κοινωνικοποίηση και η παρότρυνση του άτομου να μοιραστεί τις δυσκολίες του με τους άλλους, η υποστήριξη για τη διαχείριση του νοσήματος, καθώς και η ευαισθητοποίηση για την ψυχική διάσταση του νοσήματος. Στην ομάδα καταφέρνουμε να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας, να τα μοιραστούμε και να αλληλεπιδράσουμε. Η λειτουργία της ομάδας βοηθά στην ανταλλαγή πληροφοριών, αναζητώντας τρόπους διαχείρισης του νοσήματος και ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα σχηματιστούν δύο ομάδες υποστήριξης, οι οποίες θα συναντιούνται σε εβδομαδιαία συχνότητα στα γραφεία της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. (Σταδίου 51, Αθήνα, 1ος όροφος). 

Η α’ ομάδα θα συναντιέται κάθε Τρίτη, 17.30-19.00 (από τις 23 Οκτωβρίου 2018 ως τις 28 Μαΐου 2019). Θα έχει μέγιστο αριθμό μελών τα 10 άτομα και κάθε συνεδρία θα διαρκεί 90 λεπτά.

Η β’ ομάδα θα συναντιέται κάθε Τετάρτη, 14.00-15.30 (από τις 24 Οκτωβρίου 2018 ως τις 29 Μαΐου 2019). Θα έχει μέγιστο αριθμό μελών τα 10 άτομα και κάθε συνεδρία θα διαρκεί 90 λεπτά.

Τα μέλη ενθαρρύνονται να είναι συνεπή στην παρουσία τους και στο χρόνο. Επιπλέον, η ένταξη στην ομάδα προϋποθέτει έναν αριθμό συναντήσεων με τους συντονιστές προκειμένου να συζητηθούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες του ατόμου.

Μπορείτε να δηλώσετε στο τηλέφωνο της γραμμής 210 8237302.

Οι συντονιστές

Νικολέττα Κουσουρή

Κώστας Σαμαράς

Αϊβάτογλου Αγγελική